Representing Norway at Miss Journalism World 2018 in Tanzania!

Kjære leser, nå har det gått over 5 år siden jeg blogget sist og det er utrolig mye som har skjedd – dere som har fulgt meg på sosiale medier vet at jeg har reist en del, studert i Los Angeles, fått Master of Business Administration (MBA) innen Finans, jobbet på YouTube / Google i Silicone Valley og bodd i New York. Jeg har så mange vidunderlige minner fra USA at jeg kunne skrive en hel bok om dem og en vakker dag skal jeg nok gjøre det, men nå vil jeg fortelle dere om mitt nye ‘lille’ eventyr som jeg skal begi meg ut på!

Da Diana Louise og jeg var i Hollywood i sommer, i forbindelse med The World Championships of Performing Arts (WCOPA 2018 der Diana representerte Norge i Modeling og Acting, kom vi i kontakt med Miss Journalism World grunnleggeren, Sam Charles, via facebook som fortalte oss at det er en ny Internasjonal Missekonkurranse som skulle arrangeres i Tanzania i Desember og de søkte etter en representant fra Norge med interesse for Journalistikk og Medier. Da de fant ut at Diana var under 18 falt tilbudet bort (da man må være mellom 18 – 28 år), og så fikk jeg plutselig en litt sånn sprø tanke “Hva om jeg melder meg på?” – Jeg er jo fortsatt relativt ung, med stor interesse for medier og journalistikk, og jeg har lenge hatt lyst til å utfordre meg selv og gjøre noe som jeg aldri har gjort før! Hvorfor ikke prøve meg på dette nå som muligheten er her? Det er klart at prosjektene som jeg holder på med kan være utfordrende til tider og krever en del tid, det gjør også min research, som jeg skal fortelle dere mer om etterhvert – men jeg kan jo være litt fleksibel? Etter å ha hørt på Life Lessons From 100-Year-Olds ble det klart for meg at jeg måtte bare melde meg på, så det gjorde jeg!

Noen dager senere fikk jeg en melding om at jeg var godkjent som deltaker, og at de lenge har sett på min profil og hatt lyst til å invitere meg! Hvor sinnsykt er ikke det? Valget var på en måte allerede tatt før jeg bevisst meldte meg på. “Law of Attraction” det kan man si. Så trengte jeg bare ettersende inn noen artikler og bilder til min application, som jeg nå har fått gjort og da er det offisielt dere! Jeg skal representere Norge i Miss Journalism World i Tanzania i Desember! Jeg er så utrolig takknemlig for denne fantastiske muligheten og utfordringen, og gleder meg kjempemasse til å oppleve alt som Tanzania har å by på! 🙂

MJW COVER 2-2
“MJW 2018 aims at using opportunity through Beauty Pageant and Journalism to promote the Culture of Peace and International Understandings but also promoting Natural Resources, Tourism and Culture of the hosting Country through world appealing Medias.”

Miss Journalism World er altså en ny Internasjonal skjønnhetskonkurranse som blir for første gang arrangert i Tanzania, Afrika den 1. -15. Desember, av Skyfree International med deltakere fra over 60 land fra hele verden. Konkurransens viktigste formål er å fremme fredskultur og forståelse mellom ulike land og kulturer gjennom journalistikk og vakre skjønnhetsutøvere som jobber hardt for å fremme internasjonalt vennskap. Det å kunne gjøre noe for et land som Tanzania, og samt bidra til å styrke Norges profil i utlandet er noe jeg føler at jeg vil gjøre en innsats på. Jeg vil bidra til å utvikle nye turisme markeder og styrke internasjonale bånd ved å stille opp for Norge i Miss Journalism World 2018! Som en del av programmet kunne man melde seg på ulike utflukter der man skal bli filmet og intervjuet, alle deltakere må også skrive artikler og blogg innlegg underveis. F.eks kunne man melde seg på en 2 dagers utflukt til Serengeti National Park, flere ulike ‘city tours’ og 2 dagers Kilimanjaro Trek som jeg allerede har meldt meg på! Her kan dere se hele programmet.

cropped-victoria_julie_seemann_front_2Jeg skal skrive mer om konkurransen senere, og holde dere oppdatert om min vei mot konkurransen, forberedelser og slikt. Det er krevende, da jeg må rekke mye på kort tid men jeg lover å gjøre en god innsats for Norge og være en god representant på den internasjonale arenaen! Jeg får også ganske god oppfølging av Miss Journalism World teamet så jeg føler meg trygg. Jeg er helt sikker på at dette kommer til å bli en opplevelse for livet!

Om du vil vite mer om konkurransen kan du gjerne ta en titt på den offisielle hjemmesiden deres her: www.missjournalismworld.com

Følg gjerne med på mine sosiale medier for updates!

Instagram: @victoriajulieofficial

Facebook: @victoriajulieofficial


// Dear reader, I can’t believe it’s been 5 years since my last blog post and wow a lots changed. You may be wondering..where the heck have you been, Victoria? Well the truth is, friends, I’ve been busy…busy traveling, studying and working. Those of you who have followed me on social media know that I’ve spent some time in Los Angeles, Silicone Valley and New York. I have so many wonderful memories from my time as an MBA graduate student at California Lutheran University, and as an employee at Google in San Jose and New York, that I could write a book just to share them all. Today, however I’d like to share with you my new adventure that I’m going to embark on in my life, which hopefully will challenge me in new ways and turn me into an even better person/ woman! 

This summer, when Diana Louise and I went to Hollywood for WCOPA 2018 with WCOPA Team Scandinavia, we were contacted by the founder of Miss Journalism World, Sam Charles via facebook that informed us of a new International Beauty Pageant that were going to take place in Tanzania in Desember. He told us that they were looking for a representative from Norway with interest in Journalism and Media, and he invited Diana to apply. As a PhD candidate and talent manager for Diana I immediately thought that this could be a great opportunity for her to grow, network and experience a new culture, however since she wasn’t old enough we couldn’t apply. 

When I was younger, I used to believe that beauty pageants were the opposite of encouragement when it came to making women feel beautiful, however after working as a talent manager for over a year, I had the opportunity to meet with founders of several beauty pageants and Misses from all over the world, and I learned that there is a lot more value to these contests than just beauty on the surface. After doing some research I’ve become more and more interested in this new International Competition that aims through Beauty Pageant and Journalism to promote the Culture of Peace and International understandings as well as Natural Resources, Tourism and culture of the hosting country through world appealing medias. It sounded interesting –  I thought of all the opportunities that could potentially come my way if I gave it a try. Besides, this may be my last chance to participate in a Beauty Pageant like this one, because of the age limit, so I decided to just do it and send in my application. 

A few days later I received an email congratulating me on being accepted as a participant, in fact I was told that they have been looking at my profile for some time and wanted to invite me earlier. How crazy is that? Law of Attraction? You could say so. All I needed to do was to send some more photos and articles, which I’ve now done so finally it’s official guys! I will be representing Norway at the first ever Miss Journalism World 2018 Beauty Pageant in Tanzania in December, and I’m so grateful and exited about this once in a lifetime opportunity! I promise to do my best and make Norway proud at this new international event where more than 60 countries will be represented! 

I will write more about Miss Journalism World organization in the following blog posts and keep you guys updated on my journey towards the competition, preparations and such. I know it will be challenging to balance work and this, however I’m very motivated and determined to do my best in representing my beautiful country Norway! I’m sure that this will be an adventure I will remember for a long time.

If you’d like to know more about the contest check out the official webside for MJW 2018: www.missjournalismworld.com

Facebook: @missjournalismworld

Miss Journalism Norway: @missjournalismnorway

Follow me on social media for more frequent updates: 

Instagram: @victoriajulieofficial

Facebook: @victoriajulieofficial

Snapchat: @Victoria.mba