Gjesteinnlegg: Aromaterapi og Massasje [NOR]

Nytt gjesteinnlegg! Denne gangen fra min faste massasje terapeut og aromaterapi ekspert, Sissel Pedersen som er utdannet natur-medisinsk aromaterapeut ved Bio Medicus Akademiet med mange års erfaring i yrket og er medlem i Norske Homeopaters Landsforbund (NHL). 


Hei alle fine lesere av Victoria Julie Official!

Jeg heter Sissel og er natur-medisinsk aromaterapeut / massasjeterapeut ved Blink Beauty Clinic i Oslo. Victoria har lenge vært en fast kunde og har nå også blitt en samarbeidspartner i forbindelse med Miss Journalism World 2018 som jeg er veldig glad for! Det var veldig hyggelig å bli spurt å gjesteblogge litt hos henne, så her kommer et lite innlegg om massasje og aromaterapi: 

Idag lurte den ene kunden min på om jeg hadde magiske oljer? Siden den veldig store smerten hennes forsvant på 5 min. Høres kanskje for godt ut til å være sant! Men aromaterapien er en årtusen gammel terapiform, der man på forskjellige måter bruker eteriske oljer og deres medisinske egenskaper, kombinert med en dypt virkende massasje. Aromaterapi er en bredspektret behandlingsform, som med sine meget potente eteriske oljer har utrolig mye å tilføre de aller fleste pasientgrupper. I Frankrike og i England tilbys aromaterapi ved en rekke kjente sykehus og institusjoner og mange leger bruker dette i deres praksis.

Massasje er med på å senke blodtrykket og stimulerer hjernens velbehagssenter. En god massasje kan gi deg  bedre søvn kvalitet, øke energien din og hjelpe kroppen å kvitte seg med avfallsoffer som kan ha hopet seg opp. Massasje kan også redusere angst og stress, spenningshodepine, migrene, senebetennelse ect.

Våkner jeg med stiv nakke, muskelverk, hodepine eller andre verker så bruker jeg ikke piller og andre medikamenter men oljer som hjelper meg stort sett øyeblikkelig. Familien min og venner har også fått opp øynene for oljer som en del av husapoteket. Det finnes over 130 forskjellige men jeg kan anbefale 3 stykker som jeg bruker nesten daglig i mitt hjem:

Sort Pepper ( Noen dråper utblandet i eks olivenolje): muskelverk, kan styrke immunforsvaret ved forkjølelse, virker lett avslappende på ømme og stive muskler og kan lindre ved lette leddplager. Den kan også virke varmende på vinteren.

Euqalyptus Globulus (noen dråper utblandet i eks. Olivenolje): kan virke styrkende på immunforsvaret ved forkjølelse og lindrende ved tett nese og lett hoste. Eucalyptus er også ypperlig ved ømme og stive muskler og ledd. Kan også anvendes lindrende ved lett hodepine og kan virke oppløftende ved utmattelse. Smører også leggene på lengere flyturer, og har i vesken for å ”piffe” opp nesen på reiser.

Lavendel ( mild og fin kan brukes rett på huden): en svært anvendelig olje som kan brukes ublandet direkte på huden. oljen virker avbalanserende og normaliserende på sinnet, og  er god ved fet hud, lett eksem og lett solbrenthet. Kan også anbefales fordøyelsesfremmende ved treg mage/luft i magen og lindrende ved lett hodepine, lette menstruasjonssmerter, PMS og ved ømme og stive muskler.

 


IMG_0693-2Jeg er utdannet natur-medisinsk aromaterapeut ved Bio Medicus Akademiet og meldem i NHL. Jeg var så heldig å få undervisning og lærdom av Gry Fosstvedt som er en pionér innen aromaterapi i Norge, startet sin praksis i 1981. Siden underviste hun i flere år ved Norsk Høyskole for Helhetsterapi, inntil hun i 1983 startet sin egen skole. Kursene har Gry Fosstvedt selv satt sammen, basert på hennes svært omfattende utdannelse, og over 25 års erfaring innen alle grener av aromaterapien. Etter fullført cand mag eksamen og videregående studier i bl a psykologi og religionshistorie, studerte Gry Fosstvedt aromaterapi og andre naturmedisinske disipliner under et 4 år langt opphold i England. Hun har bl. a. utdannet seg hos: Micheline Arcier, Prof. Arnould-Taylor, Robert Tisserand, Shirley Price, Eve Taylor, Dr Daniel Penöel og Patricia Davis ved London School of Aromatherapy.

Picture1

Kom til meg på Blink Beauty Clinic i Tordenskjolds gate å få en knall god og nyttig behandling!