Gjesteinnlegg: Aromaterapi og massasje-behandling i tøffe perioder

[Sponsored post in Norwegian]

Nytt gjesteinnlegg fra min faste massasje terapeut og aromaterapi ekspert, Sissel Pedersen som er utdannet natur-medisinsk aromaterapeut ved Bio Medicus Akademiet med mange års erfaring i yrket og er medlem i Norske Homeopaters Landsforbund (NHL). 


Går du igjennom en vanskelig tøff periode vil det sette seg mye stress i kroppen din? Dette kan medføre til en rekke forskjellige plager som migrere, hodepine ,betennelser og andre smerter. Aromaterapi og andre massasje behandlinger kan være til stor hjelp på mange plager. Eksempler: redusere engstelse og uro, forbedre søvnkvaliteten, gi deg mer energi, stimulere blodsirkulasjonen og redusere slapphet – det kan også bidra med  å styrke immunforsvaret , stimulere lymfesystemet; forsvarsmekanismen vår mot sykdom, fremme avslapping og velvære, stimulere cellefornyelsen, redusere arrvev og gi kroppen kjappere restitusjon. Har du angst og uro, spasmer og smerter kan en massasje-behandling anbefales.

En av mine faste kunder fikk diagnosen lymfekreft i ung alder. En meget stressende situasjon for et ung menneske. Legene anbefalte henne å ta behandlinger å det har hun gjort. Jeg la til rette en times behandling med aromaterapi med en rekke oljer på forskjellige steder på kroppen.

Noen dager da hun kom på benken hadde hun så vondt i ”huden og kroppen at jeg ikke kunne berøre henne. Da masserte jeg forsiktig en del oljer på problemområdet å lot det virke i noen minutter mens jeg eks gav henne en hånd massasje eller en rolig ansikts behandling. Hver gang  ble vi begge forbauset over hvor effektiv lett berøring og oljene hadde gjort virkning for kroppen, å jeg kunne med enkelhet fortsette å gi en god dybde massasje.

Som ukene gikk  så jeg stor forskjell på kroppen, ødemer var mindre , å smertene redusert. Humøret løftet seg og tror det var godt for henne å se at massasjen og aromaterapien hadde hjulpet på det fysiske samt humøret og gitt økt velbehag.

photo-1519824145371-296894a0daa9

Kanskje nettopp du som leser dette går igjennom en tøff og stressende hverdag?

Styrk kroppen og sjelen din med en god behandling! Kanskje eteriske oljer er noe for deg?  Eller bare en god massasje som hjelper å løse opp knuter på kroppen i alle fall. Jeg kan anbefale noen oljer som roer ned sinnet å kan gi økt glede og energi. Disse oljene er milde og oppløftende.

Bergamott – (ps! Ikke i sol) mange aroma-terapeuter bruker denne glad-oljen som 1 hjelp mot depresjon. Oljen er blant annet en av ingrediensene i Earl Grey te, og er brukt i den opprinnelige parfymen Eau de Cologne 4711 (brukes fortsatt i parfymeindustrien). Oljen fremmer glede, kan virke lett beroligende og benyttes utrensende ved fet hud og kviser samt lindrende ved lett eksem.

Immortelle – en snill og vennlig olje som kan brukes utblandet på små barn (blandet med mandarin ! ) Sies å kunne rette ut rynker , hjelpe psoriasis acne og eksem. Kan hjelpe mot hodepine og migrene,  er mest kjent for sine antiseptiske og generelt gode anti-inflamatoriske og smertestillende egenskaper. Oljen har dessuten gode cellefornyende egenskaper som gjør den til en svært god sår-olje. Skrubbsår og arrdannelser bør inneholde Immortelle! Oljen stimulerer blodomløpet og virker mentalt balanserende. Den blir ofte brukt i meditasjonsblandinger (aromalamper) og sies å stimulere til økt kreativitet og redusere emosjonelle traume

Rose – Ps! Denne oljen er ofte forfalsket å koster litt men man trenger bare en eller to dråper i en engangsblanding. Kjøp økologisk (gjelder alle oljene). Fruktig og kjølig, alle blomstenes dronning. Fantastisk på alle typer hud, dufter å fremmer glede og virker trøstende. Det sies at Kleopatra forførte Antonius i et vell av av roser og i Grekenland var rosen helliget Afrodite å sies å være et Afrodisiakum! Rose er kjent som den mest eksklusive og verdifulle av de eteriske oljene. Velkjent for sine hudpleiende, anti-aldrings egenskaper.Gir en jevnere, mykere og fastere hud. Er naturlig antiseptisk og astringerende (sammentrekkende). Svært pleiende og naturlig fornyende. Rosen kan også brukes i underlivet ved kløe og sopp infeksjoner, antibakteriell og anti septiske.

Takk for meg for denne gang!

Håper du fikk litt ny lærdom av naturens magiske medisinskap 🙂

Hilsen,

Aromaterapeut Sissel Pedersen


Picture1

Kom til meg på Blink Beauty Clinic i Tordenskjolds gate å få en knall god og nyttig behandling!