Eteriske Oljer og Massasje mot PMS og Kramper

[Post in Norwegian] I samarbeid med Massasje-terapeut Sissel Pedersen / Blink Beauty Clinic 

De fleste kvinner vil oppleve en eller annen form for PMS-plager i forbindelse med menstruasjon i løpet av livet, som kommer ofte i en kombinasjon av symptomer som smerter, humørsvingninger, irritasjon, stress, angst, lett depresjon, oppblåsthet, kvalme, hodepine, muskelsmerter og forandringer i hud og hår. I følge KK vil en kvinne ha mensen opp mot 400 ganger i løpet av livet som tilsvarer ca. 20 000 ekstra utfordrende dager. Jeg skal være helt ærlig og innrømme at jeg er en av de som er utrolig plaget av dette og har i løpet av de siste årene prøvd det meste av behandlinger, kosttilskudd og medikamenter, men det som virkelig har vært til hjelp for meg i det siste er faktisk massasje og eteriske oljer som min faste massasje terapeut Sissel har brukt og som jeg føler har bidratt til å bringe kroppen i balanse. Eteriske oljer har blitt brukt i medisin, og som en del av aromaterapi behandlinger i hundrevis av år, og det er flere unike oljer som kan hjelpe til å redusere PMS-symptomer.

I dette gjeste blogg-innlegget kan du lære mer om slike oljer fra min faste massasje terapeuten Sissel Pedersen, som er utdannet natur-medisinsk aromaterapeut ved Bio Medicus Akademiet med mange års erfaring i yrket og medlem i Norske Homeopaters Landsforbund (NHL):


Kjære lesere av Victoria Julie,

I dag tenkte jeg å skrive litt om PMS og mensen smerter og hvilke oljer jeg kan anbefale på det varmeste mot kramper og smerter uten å bruke smertestillende. En massasjetime med eteriske oljer som roer ned kroppen kan være til stor hjelp for å forløse kramper, da det også finnes en del punkter på magen man kan trykke på som hjelper å lette på trykket, krampene og spenningene man kjenner så alt for godt. Jeg har også laget en del olje-blandinger som kan dryppes i navlen, meget effektivt og beroligende.

Jeg anbefaler på det varmeste å kjøpe oljer som er sertifiserte økologiske, fra seriøse aktører. Oljene må blandes ut med en baseolje, som mandel, olivenolje ect. Det finnes blandingsforhold på alle oljene. Disse tre oljene jeg skriver om i dag er ikke så sterke så her kan du fint blande 2-3 dråper av hver i 10 cl baseolje å smøre på mage og rygg . Det finnes mange andre oljer men disse har jeg prøv ut på mine kunder og meg selv å fungerer utmerket.

Peppemynte: Som ifølge gresk mytologi ble Pluto tiltrukket av en ung nymfe som het Meta. Plutos rasende kone Persepone drepte henne i et voldsomt sinne. Da forvandlet Pluto henne til en deilig krydderplante. (Ikke på barn under 3.år)

 • Mynte blomsten er veldig forfriskende , klarner sinnet og nervene.
 • Gir glød &iver og er et afrodisiakum.
 • Sterkt smertelindrende ved lokale smerter, eks Mens og støtskader.
 • Migrene, sår hals, hodepine, forkjølelse , reisesyke, kvalme ( ikke i svangerskap)
 • Hetetokter
 • Hodepine
 • Øreverk

Fordøyelsesfremmende, appetittvekkende, galledrivende, kvalmedempende, brekningshemmende, sammentrekkende, bedøvende, betennelseshemmende, antiseptisk, bakteriehemmende, virushemmende, sopphemmende, avkjølende

Ingefær: I Bibelen ble ingefær omtalt som verdt sin egen vekt i gull. Ingefær var en av de første kryddere som kom til Europa fra Kina, Marco Polo bragte det med seg på 1200- tallet. I Vest Afrika ble slavemenn foret med ingefær for å øke produksjonen. Salerno har sagt: Spis ingefær og du vil elske og bli elsket som din ungdom.

 • En meget varmende olje, stimulerer hjernen, styrker viljen og kan være med på styrke immunforsvaret
 • Fin mot mens kramper, krampeløsende.
 • Stimulerer immunforsvaret.
 • Kronisk tretthet.
 • Afrodisiakum

Brukes i aromaterapi ved katarrer, bihulebetennelse, forkjølelse, influensa, bronkitt, tretthet, depresjon, lav libido, revmatisme, artritt, dårlig blodomløp, høyt kolesterol, generell svekkelse, dårlig fordøyelse, kolikk, bakrus, kvalme, sjøsyke, magekramper, forstoppelse, diaré, menstruasjonssmerter, frostknuter, muskelsmerter, muskelspenninger, åreknuter, blåmerker, sår og byller.

Basilikum: I India kalles basilikum Tulsi og er helliget Krishna og Vishnu. Den verdsettes så høyt at man i retten legger ed på en basilikum. For grekerne var den selve kongeoljen. På bygdene i Mexico går man med en basilikum i lommene for å ”magnetisere” pengene sine så man får dem tilbake og for å fange blikket til den utvalgte. Urten er symbolet  på kjærlighet . Italienske kvinner hengte basilikum ut av vinduene for å fortelle at de var tilgjengelige og mennene ga en kvist av urten for å tilkjenne sin kjærlighet.

 • Minsker mensen smerter av alle slag og er meget krampeløsende.
 • Utpreget virkning på nervesystemet og er etter rosmarin den mest hjernestimulerende.
 • Utmerket oljer for alle muskelproblemer, fjerner avfallsstoffer, øker blodsirkulasjonen og renser kroppen generelt.
 • Cellulitter og fedme, livløs hud og gir glød.
 • Veldig fin om du sliter med anst, regulerer stress og er en anti depresjon olje.
 • NB! Ikke på gravide.

Basilikum er varmende, krampeløsende, urindrivende, slimløsende, svettedrivende, appetittvekkende, fordøyelsesregulerende, magestyrkende, luftdrivende, avføringsregulerende, blodrensende, melkedrivende, menstruasjonsfremkallende, febersenkende, smertestillende, , antiseptisk, bakteriehemmende og insektavvisende.. Basilikum har ry for å være et afrodisiakum 🙂

I tillegg vil jeg anbefale Yin-Yoga øvelser som kan være til god hjelp. Vi på Blink Beauty Clinic er stor fan denne dama som hver uke legger ut gode øvelser og treningsprogrammer som kan gjøres “on the go”. Skjekk ut denne som går på PMS og mensen kramper:

For booking av massasje: www.blinkbeautyclinic.no eller send meg DM på Facebook. Tusen takk for nå!

Hilsen,

Aromaterapeut Sissel Pedersen